DESIGN STRATEGIES
School entrance

School in Våler

We turn an 8-10th class high school into a full 1-10th class school , including after-school activities, a multi purpose sports hall and a swimming pool. We plant a multipurpose "greenhouse" as a local center for every student cluster and give the students a space ideal for both learning and leisure, open 52-weeks/year.

SquareOne + ARROW joint proposal for a school extension in Våler, Norway.TEAM: Kostas Poulopoulos, Ulrik Raysse, Jiyi Wang, Jesus Albaladejo Soler, Maciek Kubik, Masato Matsushita

 

School entrance

School entrance

from courtyard to greenhouse

from courtyard to greenhouse

greenhouse as learning space

greenhouse as learning space

concept diagrams våler school

concept diagrams våler school

site plan våler school

site plan våler school

våler school squareone plan

våler school squareone plan

swimming hall våler school squareone

swimming hall våler school squareone

exterior view våler school squareone

exterior view våler school squareone